2015 m. liepos 14 d., antradienis

Levandų žydėjimo metas

Esu neabejinga levandoms. Negaliu atsispirti jų pasakiškam grožiui ir nuostabiam aromatui.

O jau panaudojimo galimybės.... Nuo paprasčiausio  ryšulio spintoje- kandims atbaidyti, iki kokteilių, sausainių ir kosmetikos bei vaistų!

                               Nedidelis ryšulys levandų, pakabintas spintoje, atbaido kandis ir suteikia nuostabų aromatą :)

Nuostabus levandų kokteilis: 
 1,5 puodelio šviežių spaustų citrinų sulčių, maždaug nuo 9 citrinų
     1 3/4 puodelio cukraus
     8 puodeliai kokoso vandens
     4 puodeliai vandens
     Levandų  sirupas- pagal skonį, daugiau ar mažiau.

Viską supilame į ąsotį , išmaišome, atšaldome- skanaus :)
Levandų sirupas verdamas labai paprastai:
2 puodeliai cukraus
1,5 puodelio vandens
3 šaukštai džiovintų levandų žiedų.

Suberiam į storasienį puodą, užkaitinam ir paverdam 1-2 minutes. Uždengiam dangčiu ir paliekam apie 20 minučių. Perkošiam, supilam į butelius, laikom apie savaitė šaldytuve ir naudojam!
Nuostabi levandų spalva sirupui nepersiduoda :( Dėl estetinio vaizdo galima pridėti maistinių dažų

Jeigu kokteilį gers tik suaugę, galima įpilti degtinės.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą