2016 m. sausio 5 d., antradienis

Pomidorai, kurie visada po ranka

Dviprasmis toks pavadinimas gavosi, bet ai... tiek to! Kalbesiu apie pomidorus....
Radau super idėją! Norėčiau, kad būtų mano, bet deja... Nors nuo to jos genialumas ne ką mažesnis.
Ypatingai tinka vasarai, kai iš kaimų, iš sodų ir tiesiog iš turgaus močiučių parsitempiam didesnius kiekius pomidorų. Tinka ir pošventiniam laikotarpiui, kai šaldytuve lieka milžiniški kiekiai produktų, kurie buvo skirti šventėms, bet taip ir liko neįveikti.
Tai va, pomidorus apipilame verdančiu vandeniu, nulupame odeles, susmulkiname blenderiu.
Sukrečiame į patogias fomeles ir užšaldome šaldiklyje. Po poros valandų galima išimti iš formelių. Sudedame į dėžutę arba maišą. Laikyti šaldiklyje. Patogu naudoti padažams, sriuboms, troškiniams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą