2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas

Iš visų įmanomų tortų šis kone lengviausiai pagaminamas. 


 Šio torto kepti nereik, pats gamybos procesas užtrunka apie 20 minučių.
O receptas toks universalus, kad kiekvienas pritaikys savo skoniui.
Paprastai padas gaminamas iš sausainių, įmaišant kondensuoto pieno ir sviesto. Bet, galima kondensuotą keisti riešutų ar šokoladiniu kremu, "rududu" ar karamele.
Vakar, gaminant persikinį "variantą", sviesto nenaudojau. Sausainiams sulipinti pakako nutelos ir šiek tiek sirupo nuo konservuotų persikų.


Aplamai, padą nebūtina gaminti iš sausainių :), braškinis gražuolis turėjo riešutų ir datulių padą.


Viskas gali būti tik Jūsų vaizduotės ir kulinarinių pomėgių vaisius.
Bet grįžtam prie klasikinio torto, sausaininiu padu:
1 etapas:
1 pakelį Dr. Quetker želatinos užpilame šaltu vandeniu, kad vanduo vos vos apsemtų želatiną ir paliekame išbrinkti.
Imame 2 pakelius mylimų sausainių, Gaidelis, Selga ir panašiai.
Apie 100 gr lydyto sviesto ir tiek pat kondensuoto pieno.
Sausainius "sumalam į miltus" smulkintuvu, kočėlu ar rankomis. Į smulkintus sausainius įpilame kondensuotą ir sviestą. Viską sumaišome iki vientisos masės. Sausainių mase išklojame formos, kurioje darysim tortą, dugną. Išklojame kruopščiai, nepaliekant tarpelių, šiek tiek su jėga, kad padas gautųsi vientisas. 1 etapas baigtas! Formą su padu į šaldiklį 15-20 minučių arba tol, kol paruošime maskarponės kremą.
2 etapas:
Pašildome išbrinkusią želatiną iki visiško ištirpimo, tai trunka labai trumpai. Neužviriname!
Indelį (500gr.) Maskarponės sūrio, indelį (350- 400 gr.) pasirinkto skonio jogurto, 100 gr cukraus sudedame į dubenį ir plakame iki vientisos purios masės. Plakant maskarponės masę plona srovele supilame ištirpusią želatiną. Jeigu yra noro į maskarponės masę įpjaustome konservuotų arba šviežių vaisių. Masę supilame į formą, kurioje jau laukia atvėsintas sausainių padas, viršų palyginam ir dedam į šaldytuvą. Jeigu yra poreikis papuošti torto viršų vaisiais ar uogom, tai geriausia padaryti po pusvalandžio. Tuomet masė bus stangresnė ir papuošimai nenuskęs joje.  Galima ir tiesiog pabarstyti cinamonu arba šokolado drožlėm. Valgyti galima jau po 3- 4 valandų.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą